Matematik

Tangentens ligning

20. marts 2017 af Jb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er dette lavet korrekt og er resultatet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af Soeffi

#0. Hvor kommer de 280 fra til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2017 af mathon

           y=-228(x-1)-\mathbf{\color{Red} 1}80

           y=-228x+48


Svar #4
20. marts 2017 af Jb123 (Slettet)

Nåååår ups, jeg må have skrevet forkert, tak for hjælpen :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2017 af PeterAHansen (Slettet)

Det ligner unægteligt Maple, så:

Definer din funktion f(x)

x0=1

Benyt tangentens ligning

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

som du så sætter 1 ind på x0'ets plads, dvs. 

y=f'(1)*(x-1)+f(1)

Du får nu resultatet ud på formen y=ax+b, som du gerne vil. Meget nemmere, og så får du det rigtige resultat hver gang


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2017 af Soeffi

#0. Prøv:


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.