Matematik

Beregning af ny efterspørgselsfunktion efter indførelse af stykskat

20. marts 2017 af 123434 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efterspørgslen er givet ved Qd=50-2p og udbudsfunktionen er givet ved Qs=3p

b)

Antag nu at staten pålægger en stykskat på 12,5 krone pr solgt enhed på forbrugerne. Hvad er den nye inverse efterspørgselsfunktion?

Skatten pålægges forbrugerne/efterspørgselssiden. Forbrugerne kommer til at betale 12,5 krone ekstra pr enhed end hvad de i forvejen betaler, derfor lægger jeg 12,5 krone til den allerede-eksisterende efterspørgselsfunktion

Qd+tax=50-2p+12,5

Qd+tax=62,5-2p

Den nye inverse efterspørgselsfunktion er Qd+tax=62,5-2p

Er det den korrekte måde at gøre det på?

Tusind tak på forhånd 


Skriv et svar til: Beregning af ny efterspørgselsfunktion efter indførelse af stykskat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.