Fysik

Matematik og F/k

20. marts 2017 af Twix2300 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmålet siger sig selv i prezi, men vi forstår ikke hvordan vi skal udregne E-kin og E-mek


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af peter lind

Brug energibevarelse. potentielenergi i toppen af bevægelsen er lig den kinetiske energi når den rammer jorden ½mv2 = Epot


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2017 af mathon

          m\cdot g\cdot H+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2=E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot 0+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot V^2

                                                                          hvor H og V er maksimalværdier.

hvoraf:
                     m\cdot g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot V^2

                     g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot V^2

                     V=\sqrt{ 2\cdot g\cdot H}

                     V=\sqrt{ 2\cdot \left (9{,}82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left (15\; m \right )}


Skriv et svar til: Matematik og F/k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.