Matematik

Matematik

23. marts 2017 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med den her opgave?

En hundeejer vil indtegne en rektangulær løbegård til sin hund. På de to sider er de er der en husmur. De to andre sider udgøres af et trådhegn og en låge. længden ad den ene side er x meter, og lågen i den anden side er 1,0 meter bred. Trådhegnet er i alt 10,0 meter langt.

Gør rede for at areaet A(x) af løbegården som funktion af x målt i meter kan bestemmes ved 

A(x)=x*(11-x), hvor 0<x<10. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

arealet er længden af de to sider ganget sammen

Når du valgt at bruge x meter hegn/låge til den ene side, så er der 11-x tilbage til den anden side, hvor 11 er 10m hegn + 1m låge.

derfor x*(11-x)


Svar #2
23. marts 2017 af hejsen21 (Slettet)

Jeg har et andet spørgsmål:

Jetfly bruger meget brændstof. Det er derfor nødvendigt at beregne brændstofforbruget før en flyvetur. For en flyvetur med et bestemt jetfly kan man beregne det forventede brændstofforbrug ud fra følgende oplysninger:

Der bruges 150 kg brændstof i alt til starten og landingen.  Der bruges 0,52 kg brændstof pr. km, der skal flyves. a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem det forventede brændstofforbrug og det antal km, der skal flyves.

vil modellen så være: -0,52x+150 da hældningskoefficienten er negativ, fordi der bliver brugt 0,52 kg brænstof pr. km eller er jeg gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af StoreNord

Ja. Det ser helt fint ud. Se vedhæftede.


Svar #4
23. marts 2017 af hejsen21 (Slettet)

Tak for hjælpen. 

lige det sidste spørgsmål

Jeg skal bestemme det forventede brændstofforbrug, hvis det skal flyves 900 km.

-0,52*900+150=-300

vil det forventede brændstofforbrug så være 300 kg brændstof pr. km, eller skal jeg bare skrive, at det forventede brændstofforbrug vil være -300 kg brændstof pr. km


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2017 af StoreNord

900 kilometer a 052 kg =  468 kg

Start or landing                  150 kg

Ialt                                      618 kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2017 af StoreNord

#5 var forkert. Undskyld

For at kunne flyve 900 km skal du forsinke grafen med (900-288.46) km langs x-aksen.

Det gøres ved at trække dette tal fra x. Se vedhæftede.


Svar #7
24. marts 2017 af hejsen21 (Slettet)

Men hvorfor skal man sige (900-288,46)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis der flyves længere, bruges mere brændstof, altså er hældningen positiv:

150kg + 0.52kg/km * x


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.