Matematik

en funktion f er givet ved!

24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er kommet til den sidste opgave i min matematik aflevering hvor jeg så er gået helt i stå og ikke hvad hvordan jeg skal løse opgaven! Jeg håber at der er nogen derude der kan hjælpe mig med at løse opgaven!

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2017 af MatHFlærer

Ja men hvor er funktionen!?! :-)))) 


Svar #2
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

hov jeg glemte at vedhæfte opgaven :)

opgaven er vedhæftede nu :)

Vedhæftet fil:Opgave 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2017 af MatHFlærer

Spgm. a.

Du skal benytte tangentligningen y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0) med punktet P(3,f(3)) :-)


Svar #5
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

kan det være rigtigt at a bliver y=-1,5*x+4,6931 ? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2017 af MatHFlærer

Arrh ikke helt korrekt. Den skulle gerne blive y=-10.67x-13.93 :-)


Svar #7
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

ja jeg må så have gjordt noget forkert jeg prøver lige igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2017 af MatHFlærer

Super! :-) Husk at

f'(x)=2x-50/x :-)


Svar #9
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak :)

nu får jeg det rigtige tal :)

Kan jeg måske også få lidt hjælp til b og c? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2017 af MatHFlærer

I spgm. b. skal du bare bestemme monotoniforholde, dvs. argumentere for grafens forløb. :-) du kan begynde at løse f'(x)=0 og så indsætte værdier der er forskellige fra rødderne i ligningen. :-) husk at x>0 


Svar #11
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

og hvad med C? :)


Svar #12
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

er det her rigtigt i opgave b?

f(x)      aftag.         min.    voks.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2017 af MatHFlærer

Ja det er rigtigt. Funktionen aftager og har derfor et min, hvorefter den vokser igen. Vi husker at x>0.


Svar #14
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak ;)

kan det så også passe at c bliver x = 2,42? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. marts 2017 af MatHFlærer

I spgm. c. har du den velkendte tangentligning:

y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

Du får oplyst linjen y=f'(x_0)\cdot x. Vi ved at den skal være tangent til f(x). Derfor handler det om, at du skal løse ligningen:

-f'(x_0)\cdot x=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

Ved at rydde op i det fås:

-f'(x_0)\cdot x_0+f(x_0)=0

Løs ligningen. Den x_0-værdi du får er den søgte værdi. Overbevis dig derefter om, at det passer. 


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. marts 2017 af MatHFlærer

Jo godt ramt! x_0=2.4182 :-)


Svar #17
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. marts 2017 af MatHFlærer

No problem! God weekend! ;-)


Svar #19
24. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak og iligemåde ;)


Skriv et svar til: en funktion f er givet ved!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.