Matematik

Tangenten i en cirkel

25. marts 2017 af lars220000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en sød sjæl der vil tjekke om jeg har gjort noget forkert i denne opgave ... jeg er nemlig lidt usikker. 

Opgaven lyder: 

En cirkel C er givet ved ligningen

(x+2)^{^{2}}+(y-5)^{^{2}}=25

og en linje l er givet ved

4x-3y+k=0

min bevarelse er vedhæftet som en fil:

Vedhæftet fil: opgave 9.2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2017 af Number42 (Slettet)

det ser ikke rigtigt ud. 


Svar #2
25. marts 2017 af lars220000 (Slettet)

kan du udpege fejlen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Nævneren i distanceformlen


Svar #4
25. marts 2017 af lars220000 (Slettet)

er det ikke cirklens centrum jeg skal have i nævneren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Nævneren skal være liniens parametre ikke cirklens.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2017 af Number42 (Slettet)

k = -2 og 48


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2017 af janhaa

#0

Er der en sød sjæl der vil tjekke om jeg har gjort noget forkert i denne opgave ... jeg er nemlig lidt usikker. 

Opgaven lyder: 

En cirkel C er givet ved ligningen

(x+2)^{^{2}}+(y-5)^{^{2}}=25

og en linje l er givet ved

4x-3y+k=0

min bevarelse er vedhæftet som en fil:

k1 = 48

eller

k2 = -2


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Cirklens centrum kaldes x0,y0 i distanceformlen. I nævneren står der a og b


Svar #9
25. marts 2017 af lars220000 (Slettet)

nååå ja  det kan jeg skam godt se!! Tusind tak! Er metoden ellers rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Metoden er rigtig god, nok ikke meget der er smartere.

Svar #11
25. marts 2017 af lars220000 (Slettet)

super! Tusind tak for hjælpen alle sammen :D


Skriv et svar til: Tangenten i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.