Kemi

[haster] Molmasse & osmotisk tryk

25. marts 2017 af Student015 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg sidder med denne opgave og kan simpelthen ikke finde ud af den :(

Nogen der kan hjælpe??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af mathon

                     n=\frac{\pi \cdot V}{R\cdot T}

                     M=\frac{m}{n}=\frac{\left (8{,}0\; g \right )\cdot R\cdot T}{\pi \cdot V}                R=0{,}082057\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af AngelOneOne

Hej,

Molmasse=\tfrac{masse}{mol}

Find molaritet ved hjælp af osmotisk tryk og temperatur ved hjælp af.

\pi =M\cdot R\cdot T
\pi=Osmotisk tryk i atm
M=Molaritet (i mol)
R=Gaskonstanten i atm (0,0821 L atm K-1 mol-1)
T=Temperatur i K

Altså kan molariteten findes ved:

M=\tfrac{\pi }{RT} 
M=\tfrac{0,0027}{0,0821 \cdot 293,15} = 0,001103 mol

Derfor:

molmasse=\tfrac{8,0g}{0,001103mol}=7252,94 g/mol

7252,94 g/mol \approx 7200 g/mol

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
26. marts 2017 af Student015 (Slettet)

Hej,

Mange tak for jeres hurtige tilbagemelding :-)

Mathon: med din metode får jeg det til 72492g/mol så ca. 72000g/mol

Angel: Med din metode får jeg det samme som dig, 7253g/mol dvs. 7200g/mol

Jeg kan ikke lige se hvorfor der er forskel i resultatet med de 2 forskellige metoder, men værdien skal ifl. facit være 72000g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2017 af AngelOneOne

Hej Student015,

He he, var vist lidt træt i går - Der har vist sneget sig en tifaktor fejl ind i min beregning af M - Skulle have været 0,0001103 mol. og så bliver molmassen: 72.529 g/mol

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2017 af mathon

…metoden er den samme.

   Dog bruger man c for molariteten og ikke M, som betyder molmassen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2017 af AngelOneOne

mathon,

Du har ret, my bad... Jeg var virkelig træt i går, lader det til ;o)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: [haster] Molmasse & osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.