Matematik

eulers tal opløftet i den naturlige logartime

30. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: B-niveau

Hej, hvor giver e^{-ln(2))}=\frac{1}{2} ? burde det ikke give -2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af Therk

Pga. den generelle potensregneregel

x^{-a} = \frac{1}{x^a}


Svar #2
30. marts 2017 af jcmatematikA

Aha jeg forstår tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2017 af AskTheAfghan

Alternativt, -ln(2) = ln(2-1) = ln(1/2). Bemærk at ex > 0 for alle x, så ex kan umuligt være negativt.


Skriv et svar til: eulers tal opløftet i den naturlige logartime

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.