Matematik

ligning

30. marts 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen

Jeg har spurgt om en lignende spørgsmål for noget tid siden, men jeg forstår det stadig ikke.

Hvordan regner man en ligning ud, der ser sådan ud:

2x + 3= 9
______
   3

Hvad gør man med brøkstregen? Er der nogen, der vil hjælpe, og vise en simpel metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af StoreNord

Du skal gange begge sider med 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2017 af mathon

Du bortskaffer brøken ved at
multiplicere med nævneren
på begge sider af lighedstegnet:
                                                           \frac{\left (2x+3 \right )}{3}=9

                                                           3\cdot \frac{\left (2x+3\right )}{3} =3\cdot 9

                                                           \frac{3\cdot\left (2x+3\right )}{3} =27             brøken på venstre side forkortes med 3

                                                            \left (2x+3\right ) =27                   parentesen hæves

                                                             2x+3 =27

                                                           


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.