Matematik

differentiere

01. april 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at differentiere 

f(x)=ax2+bx+c

jeg er kommet frem til 

f'(x)=(ax2+bx+c)'=a*(x2)'+b*(x)'+(1)'=a*2x+b*1+0=2ax+b

Jeg har desværre ingen facitliste, men mit cas siger: 0 (jeg har vedhæftet et billede)

Er der nogen der kan hjælpe? 
På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2017 af mathon

Der mangler vist et x
       men
                                \left ( ax^2+bx+c \right ){\, }'=2ax+b   er korrekt.


Svar #2
01. april 2017 af randomdude11 (Slettet)

He tak for svaret! Har du nogen idé om hvorfor mit ti-nspire så ikke kan løse den korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2017 af mathon

Har du ikke evt. glemt at slette en tidligere indkodet værdi for x?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2017 af fosfor (Slettet)

Nej han har glemt at gange a og x, b og x og i stedet brugt symbolerne "ax" og "bx" som differentierer til 0


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.