Matematik

Matematik spørgsmål

02. april 2017 af Marcomørk (Slettet) - Niveau: C-niveau

År -  2005       2009

Årsløn -   14 033   24 192

Tabellen viser årslønnen (målt i yuan) for kinesiske fabriksarbejdere i 2005 og 2009. Udviklingen kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen

y = b ⋅ a^x, hvor x er antal år efter 2005, og y er årslønnen (målt i yuan).

a)  Bestem tallene a og b.

b)  Hvad fortæller tallet a om udviklingen i årslønnen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2017 af OliverHviid

Til a)

Anvend formlen a= x2-x1√y2/y1 til at finde a

Anvend formlen b=y1/a^x1 til at finde b

Til b)

Hvis 0<a<1 så er funktionen aftagende. Hvis a>1 så er den voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2017 af mathon

#0
         …som da lønnen stiger, viser dig, at din beregning af a skal  opfylde a>1.


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.