Matematik

stamfunktion og afledede funktion af en graf.

03. april 2017 af Brodersen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Jeg har lige problemer med opgave 4 i eksamens sættet fra august 2011

Jeg har skrevet monotoni forholdene for f i opgave A

men opgave b og c snyder mig, hvordan kan jeg uden at have funktionen finde den afledede funktion og stamfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2017 af mathon

              b)
                        j.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2017 af mathon

             c)
                       k.


Svar #3
03. april 2017 af Brodersen1 (Slettet)

Det er jeg rigtig glad for, men hvis jeg skulle bruge svaret havde jeg bare kigget i facitlisten :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2017 af mathon

       j(x)=0 hvor f(x) har ekstrema. j(x) har fortegnsvariation i små omegne om nulpunkterne, der
       stemmer overens med monotonien for f(x).   


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2017 af mathon

c)
     Det samme gælder for f(x) i forhold til k(x).


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2017 af fosfor (Slettet)

c) giver da G

f er jo positiv i starten, så negativ, positiv, negativ, positv

dvs stamfunktion skal vokse, aftage, vokse, aftage, vokse, altså er det G


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2017 af fosfor (Slettet)

b) f har hældning 0 i x=-5.3,x= -1.6 og x=1.6

både j og k er 0 i disse x'er. Men f starter med at være aftagende, så k er svaret, da denne starter negativt.


Skriv et svar til: stamfunktion og afledede funktion af en graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.