Biologi

Udregning af basepar

03. april 2017 af interesseret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder; 

Hos personer som ikke kan producere væksthormonet (som er et protein), består genet af 191 aminosyrer. Udregn hvor mange basepar der kræves i DNA-molekylet, for at genet kan kode for 191 aminosyrer.  

Jeg ved at der går 1 aminosyrer på 3 baser (1 basepar - 1 codon/triplet) 
Er udregningen så følgende; 

191/3 = 63,6? 
Men det kommatal passer vidst ikke helt? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Det passer heller ikke helt, hvad du skriver. 

3 baser giver en aminosyre. 3 baser giver 1 codon. Et codon koder for en aminosyre. Der går altså 3 baser pr. aminosyre. Hvorved udregningen må være? 


Svar #2
04. april 2017 af interesseret (Slettet)

Hvor ser du forskellen i det jeg har skrevet og det du skriver? Jeg har da netop skrevet at der går 3 baser pr. Aminosyre?
1 basepar = 3 baser = codon

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

"1 basepar - 1 codon/triplet"


Svar #4
04. april 2017 af interesseret (Slettet)

Ja og 1 basepar = 3 baser
Men hvorfor er regningen ikke 191/3 alligevel?

Skriv et svar til: Udregning af basepar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.