Matematik

Hvad fortæller tallene i modellen om udviklingen i indbyggertallet i byen?

06. april 2017 af AmandaMR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål

På forhånd tak :)) 


I en model kan indbyggertallet i en bestemt by i Danmark i perioden 2006-2015 beskrives ved 
y = 1631*x+191942
hvor y betegner indbyggertallet i byen til tidspunktet x (målt i år efter 2006).

Gør rede for, hvad tallene i modellen fortæller om udviklingen i indbyggertallet i byen i perioden 2006-2015.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af Therk

Hvad betyder det hvis du indsætter x = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2017 af SuneChr

# 1
Jeg tror, du mener  x = 0     ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2017 af Therk

x = 0, x = 1, x = 2, ... Tallet er irrelevant, betydningen er relevant!


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2017 af Rohd (Slettet)

Hej Amanda,

Tænk på y=ax+b

1631 er din vækst eller a, dvs at der pr år efter år 2006, stiger indbyggertallet med 1631.
191942 er din b værdi, dvs skæringspunktet på y aksen. Dvs siger at der i år 2006(x=0) var 191942 indbyggere i byen.

Mvh Troebadass & Sebbersnebber


Skriv et svar til: Hvad fortæller tallene i modellen om udviklingen i indbyggertallet i byen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.