Kemi

Udregn pH af en blandning

06. april 2017 af blotenstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende opgave:

Hvad er pH af en blandning af 100 mL 0,02 M eddikesyre og 50 mL 0,04 M natriumacetat?

jeg var af den overbevisning, at jeg skulle bruge ligningen:

pH = pKs+log(base/syre)

dog giver dette svar kun et, som er tæt på at være rigtigt. hvilket ligning er det så, der skal benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af janhaa

HA + H_2O <=> H_3O^+ + A^-\\ 2..............................................2

pH = pK_a - \log(\frac{\frac{2}{150}}{\frac{2}{150}})

pH = 4,7 - log(1) = 4,7


Skriv et svar til: Udregn pH af en blandning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.