Matematik

vektor regning - bestem vinklerne

07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej  :)

er der måske nogen der kan hjælpe mig med at bestemme vinklerne. Vi er lige begyndt på vektor regning og jeg er ikke helt med på hvad det er man skal :/

Opgaven er vedhæftede :)

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2017 af Therk

1) Find længderne af siderne vha. koordinaterne.

2) Benyt fx cosinusrelationerne til at beregne vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2017 af SuneChr

Hvis I, i vektorregning, er nået til vektorers skalære produkt, bør du anvende formlen for en vinkel mellem to vektorer:
Vinklen A mellem \overrightarrow{AB} og \overrightarrow{AC} bestemmes da af:

\cos A=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AC}}{|\overrightarrow{AB}|\cdot |\overrightarrow{AC}|}           (tælleren er det skalære produkt, nævneren et almindeligt produkt)
Så får du lidt øvelse i skalarprodukt, som du vil støde på i din videre vektorkarriere.
 


Svar #3
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jeg forstår det ikke helt :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2017 af mathon

forstår du
                     \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c}

                     \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c}

                     \cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b}


Svar #5
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

ja det gør jeg


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2017 af Mathias7878

Vinkel A)

- - -

 

 

Vedhæftet fil:vektorer.PNG

Svar #7
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

#6 er det også på den måde jeg finder vinkel b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2017 af mathon

#5
        …så benyt
                            a=\left | \overrightarrow{BC} \right |=\sqrt{(5-3)^2+(-1-6)^2}

                            b=\left | \overrightarrow{AC} \right |=\sqrt{(5-(-2))^2+(-1-3)^2}

                            c=\left | \overrightarrow{AB} \right |=\sqrt{(3-(-2))^2+(6-3)^2}
                               
                               


Svar #9
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

kan i måske hjælpe mig med at udregne vinkel b og c? jeg er helt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2017 af Therk

Brug #8 og #4 til at beregne de to vinkler B og C.


Skriv et svar til: vektor regning - bestem vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.