Fysik

Joules lov

09. april 2017 af Miaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan beviser man følgende fra joules lov E=p*delta t ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2017 af peter lind

Det er definitionen af P


Svar #2
09. april 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

altså P=I*U? Hvorfor står der så delta t? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2017 af peter lind

Nej. Effekten er defineret som den energi der leveres delt med tiden


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2017 af mathon

           P=\frac{E_{el}}{t}=\frac{U\cdot I\cdot t}{t}=U\cdot I


Svar #5
09. april 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

Jeg takker for hjælpen. #mathon nu giver det hele mening:)


Svar #6
09. april 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

Hvordan og hvorfor kan man sætte følgende lig med hinanden? Delta E = Delta E term ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2017 af peter lind

mere forklaring ønskes. hvad betyder term


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2017 af mathon

Hvis der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne
har man for den termiske energi:

                    E_{term}=m\cdot c\cdot \Delta T=U\cdot I\cdot t=R\cdot I^2\cdot t=P\cdot t


Skriv et svar til: Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.