Matematik

løs følgende ligning 2(x+4)(x-4)+5=-9

09. april 2017 af jenshansen21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2017 af MatHFlærer

Brug 3. Kvadratsætning på venstresiden

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2017 af StoreNord

(x+4)(x-4) er det samme som    x2-42               gang det med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2017 af MatHFlærer

.

Svar #4
09. april 2017 af jenshansen21 (Slettet)

så det bliver

2*x2-42+5=-9

4x-16+5=-9

4x-11=-9

4x=11-9

4x=2

x=2

er det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2017 af fosfor (Slettet)

2x2 kan ikke omskrives til 4x


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2017 af mathon

                2x^2=18

                x^2=3^2

                \sqrt{x^2}=\sqrt{3^2}

                \left | x \right |=3

                x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.


Svar #7
09. april 2017 af jenshansen21 (Slettet)

#6

                2x^2=18

Det her forstår jeg ikke? Er 2x2 så = 18 ? Eller fortsætter det til den nederste del?

                x^2=3^2 ?

                \sqrt{x^2}=\sqrt{3^2}

                \left | x \right |=3

                x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.

Og er det her så resultatet eller er jeg bare fuldstændig forvirret ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2017 af StoreNord

2*x2-42+5=-9   <=>

2x²=-9+16-5   <=>

2x² = 2     <=>

x²=1         <=>

x=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2017 af StoreNord

Angående #8       Det er noget vrøvl. Jeg tror jeg er ved at blive for gammel til det her.

#6 er helt korrekt.               2x^2=18        og der divideres med 2 på begge sider

                                               x^2=9          og der tages kvadrat-roden på begge sider

                                                 x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.     er resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april 2017 af fosfor (Slettet)

i #4 skulle første linje være 2*(x2-42)+5=-9


Svar #11
11. april 2017 af jenshansen21 (Slettet)

#9

Angående #8       Det er noget vrøvl. Jeg tror jeg er ved at blive for gammel til det her.

#6 er helt korrekt.               2x^2=18        og der divideres med 2 på begge sider

                                               x^2=9          og der tages kvadrat-roden på begge sider

                                                 x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.     er resultatet

Hvad blev der af +5=-9 ? det forsvinder jo ikke bare ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2017 af StoreNord

2(x+4)(x-4)+5=-9          <=>

2(x2-42)+5=-9             <=>

2x2-32+5=-9             <=>

2x2=-9+32-5          <=>

2x2=18

#6 er helt korrekt.               2x^2=18        og der divideres med 2 på begge sider

                                               x^2=9          og der tages kvadrat-roden på begge sider

                                                 x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.     er resultatet


Skriv et svar til: løs følgende ligning 2(x+4)(x-4)+5=-9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.