Matematik

Lad funktionen f været givet ved, at f(x)=2x+5

13. april 2017 af IpadAir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Lad funktionen f været givet ved, at f(x)=2x+5

bestem f(-2), f(1) og f(7)

Jeg har intild videre lavet 3 ligninger

f(-2)=2x+5

f(1)=2x+5

f(7)=2x+5

Tager jeg den første ligning 

f(-2)=2x+5

og isolere x 

x=2+5+2

Er det rigtig nok det jeg gør eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af AskTheAfghan

Hvis du sætter x = -2, har du f(-2) = 2(-2) + 5 = 1.

Gør det samme for de to andre, hvor du sætter x = 1 og x = 7.


Svar #2
13. april 2017 af IpadAir (Slettet)

Tak for hjælpen prøver det og vender tilbage hvis det ikke fungere for mig!


Svar #3
13. april 2017 af IpadAir (Slettet)

Hej igen.

løs ligningen f(x)=9

hvordan skal jeg løse den ligning?

og angiv difinitionsmængden og værdimængden 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af StoreNord

f(x)=       2x+5 = 9      <=>        x=2

- og x kan være hvadsomhelst, og f(x) kan blive hvadsomhelst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2017 af AskTheAfghan

#3     f(x) = 9 betyder 2x + 5 = 9. Du skal løse ligningen mht. x. Det vil sige, find værdien af x som opfylder ligningen.


Skriv et svar til: Lad funktionen f været givet ved, at f(x)=2x+5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.