Matematik

hjæælp til en opgave haster!!!

14. april 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave, som jeg vedhæfter i billedeform

Vedhæftet fil: IMG_2900.jpg

Svar #1
14. april 2017 af iisommerii (Slettet)

og jeg skal gøre brug af denne formel, for at løse opgaven

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe

På Forhånd Tak

Vedhæftet fil:IMG_2898.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2017 af mathon

                             


Svar #3
14. april 2017 af iisommerii (Slettet)

kunne jeg også måske få lidt hjælp til at løse opgaven. jeg skal bruge den formel som jeg har vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2017 af mathon

a)

                   \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=0{,}001\cdot y\cdot \left ( 100-y \right )\; \; \; \; \; \; \; \; 0<y<100     

b)             

                  y(t)=\frac{100}{1+Ce^{-0{,}1\cdot t}}\; \; \; \; \;\; \; \; \; \; t>0

                  y_0=\frac{100}{1+C}=10

                   C=9

           


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2017 af mathon

d)
                t=10\cdot \ln\left ( \frac{9y}{100-y} \right )

                       t_{25}=10\cdot \ln\left ( \frac{9\cdot 25}{100-25} \right )=11\; aar

                       t_{50}=10\cdot \ln\left ( \frac{9\cdot 50}{100-50} \right )=22\; aar


Svar #6
14. april 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan du har lavet b)


Svar #7
14. april 2017 af iisommerii (Slettet)

hvordan laver man en graf ud fra opgave b, hvordan plotter man det i maple


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2017 af mathon

                y(t)=\frac{100}{1+9\cdot e^{-0{,}1\cdot t}}\; \; \; \; \;\; \; \; \; \; t>0


Svar #9
14. april 2017 af iisommerii (Slettet)

men når jeg så prøver at plotte det gider den ikke så kommer opstår der et problem

Vedhæftet fil:IMG_2902[1].JPG

Svar #10
15. april 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg har prøvet den gider ikke plotte


Skriv et svar til: hjæælp til en opgave haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.