Matematik

forskrift for rækkehuse - ekspotentiel vækst

14. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har nu siddet og arbejdede med denne opgave i nogle timer, men jeg kan simpelhen ikke finde ud af den.

Det eneste jeg har fundet ud af, er at vi arbejder med en ekspotentiel vækst af typen f(x)=b*a^x

Jeg har brug for hjælp til hvad tallene 2,7 og 0.96 fortæller om udviklingen.

OPGAVEN er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2017 af peter lind

Se på hvad f(0) er og hvad der sker når x forøges med 1


Svar #2
16. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej peter.

Jeg vil sige at tallet 2.7 fortæller, hvor meget rækkehusene koster i 2008. 

Tallet 0.96 fortæller, hvor meget rækkehusene falder pr. år., hvor x betegner antal år. efter 2008

DU MÅ MEGET GERNE SKRIVE TILBAGE OG SIGE OM DET ER RIGTIGT ELLER HVAD DER ER GALT. 

MVH.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2017 af Mathias7878

Ja, Niklas, det er rigtig nok, hvad du skriver, du er dog bare lidt upræcis:

2,7 fortæller om, at prisen på et rækkehus i et bestemt kvarter i 2008 lå på 2,7 millioner

Når du har at gøre med en eksponentiel udvikling, kan du finde vækstraten vha. følgende formel:

r = a-1 = 0.96-1 = -0.04, dvs. -4 %

Dvs. 0,96 fortæller om, at prisen på rækkehuset i et bestemt kvarter er faldet med 4 % om året efter 2008 

- - -

 

 


Skriv et svar til: forskrift for rækkehuse - ekspotentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.