Matematik

differentier V(x)=(12-2x)^2 * 2x

18. april 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

er det rigtigt at V(x) = (12-2x)^2 * 2x      er      V´(x) = 24*(x-6)*(x-2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af peter lind

Nej. Du kan enten differentiere det som et produkt hvor det ene led skal differetieres som en sammensat funktion eller du kan regne parentesen ud og derefter gange den med 2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2017 af hesch (Slettet)

V(x) = (12-2x)^2 * 2x      →      V´(x) = 24*(x-6)*(x-2) ?

er rigtigt.

V(x) = ( 4x2 - 48x + 144 ) * 2x =

8x3 - 96x2 + 288x   →

V'(x) = 24x2 - 192x + 288 =

24(x-6)(x-2)

PS:  Har rettet i din anden tråd  ( volumen af æske ).


Skriv et svar til: differentier V(x)=(12-2x)^2 * 2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.