Matematik

Kanonkugle opgave

20. april 2017 af paulinahansen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er igang med en opgave vedr. en kanonkugle og sidder nu fast i de sidste tre spørgsmål. 

Spørgsmålene er vedhæftet som bilag, da der også står oplysninger vedr. kuglen som der nok skal bruges, men ved ikke hvordan det skal gribes an. I de forgående spørgsmål har jeg fundet ud af at kanonkuglen har rejst 120 km og skal nu finde ud af (2.3) hvor mange omgange hjulene har drejet og (2.5) rumfanget af det hule kanonløb. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2017 af mathon


Svar #2
20. april 2017 af paulinahansen (Slettet)

Jeg har beregnet omkredsen af hjulet ved 140cm*pi? Dette skal jeg vel bruge? :)


Svar #3
20. april 2017 af paulinahansen (Slettet)

Her :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2017 af mathon

2.4
           
Kanonkuglens masse:

                           m=V\cdot \rho =\tfrac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}\cdot \rho =\left (\tfrac{\pi }{6}\cdot (11\;cm)^3 \right )\cdot \left ( 7{,}8\;\tfrac{g}{cm^3} \right )


Svar #5
20. april 2017 af paulinahansen (Slettet)

Tak, men det var nu de to andre spørgsmål :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2017 af mathon

2.5
          Rumfanget af det hule kanonløb:

                           V=L\cdot \tfrac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}=\left (142\;cm \right )\cdot \left (\tfrac{\pi }{4}\cdot \left ( 12\;cm \right ) ^2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2017 af mathon

Du oplyser ikke nok om "hjulene".


Svar #8
20. april 2017 af paulinahansen (Slettet)

I 2.5, skal man så ikke bruge den yderste ring på 22,2cm?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2017 af mathon

"Hullet" må være den inderste ring, hvis en uddybende tegning ikke foreligger.


Skriv et svar til: Kanonkugle opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.