Matematik

udregn beløb i sekundet, minuttet osv.

21. april 2017 af Birkzz - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg blev i tvivl, da jeg skulle prøve at udregne det her:

Du arbejder 1 gang om ugen, og du tjener 65 kr i timen.

En dag arbejder du 2 timer og 30 min, det giver cirka 162,5 i løn den gang.

Men hvordan regner jeg så ud, hvor meget jeg tjener i sekundet, minuttet osv. 

Hvad er formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af x0771 (Slettet)

Det må være at tage alle minutterne der er arbejdet i, det er så de 2 timer = 60 min x 2 = 120 min. Derudover skal du ligge de 30 minutter til de 2 timer, som gav 120 minutter. Det er så 120 min + 30 min = 150 min. 

Så må du skulle tage lønnen som er 165,2 og dividere det med antal minutter, som er de 150 min. Så kan du se hvor mange penge du tjener på pr. minut 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2017 af jantand

Hvis du tjener 65 kroner i timen , tjener du   65/60 kroner i minuttet

Du tjener 65/(60*60) kroner i sekundet.

Det er jo ikke særlig interessant hvad du kan tjene i sekundet.

Det der er interessant er hvor meget du tjener når du arbejder i længere tid.

65 gange antal timer.

Hilsen jan


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2017 af Teko123 (Slettet)

60 minutter i en time. 60 sekunder i 1 minutt

hvis du tjener 65 kr i timen, så tjener du 65/60 = 1,0833 kr/min.
og det medfører at du tjener 1,0833/60 =0,01806 kr/sek


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2017 af SuneChr

Omregn 2 timer 30 min til min og dividér 162,50 kr med dette antal min   =    ............... kr/min
Omregn 2 timer 30 min til sek og dividér 162,50 kr med dette antal sek   =    ............... kr/sek


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2017 af SuneChr

.SP 210420172232.PNG

Vedhæftet fil:SP 210420172232.PNG

Skriv et svar til: udregn beløb i sekundet, minuttet osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.