Matematik

Omskriv ligning

25. april 2017 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har ligningen:

I = I0*e-μ´*x

Men jeg skal på én eller anden måde komme frem til:

log(I0/I) = k*x

Jeg har prøvet at dividere I0 over på den anden side, hvorefter jeg har taget log, men så bliver det jo log(I/I0) og det går galt på højre side...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2017 af mathon

                  I=I_o\cdot e^{-\mu x}

                  e^{\mu x}=\left (\frac{I_o}{I} \right )

                 \mu x=\ln\left (\frac{I_o}{I} \right )

                 \mu x=\ln(10)\cdot \log\left (\frac{I_o}{I} \right )

                 \frac{\mu}{\ln(10)} x= \log\left (\frac{I_o}{I} \right )

                 k\cdot x= \log\left (\frac{I_o}{I} \right )\; \; \; \; \; \; \; \; k=\frac{\mu }{\ln(10)}


Svar #2
25. april 2017 af Sinimini (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Omskriv ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.