Matematik

Hjælp til en opave i matematik - HJÆLP!

27. april 2017 af Natashha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har rigitg svært ved at finde betydningen. Jeg ved blot at a er hældningen og b er skæringspunktet for y. Ved ikke hvad betydningen er her.

For en bestemt person er sammenhængen mellem alkoholpromille og tid givet ved:

y= 1,6 - 0,2x, hvor y= alkoholpromille og x= tiden målt i timer

Beskriv betydningen af konstanterne 1,6 og 0,2.

Håber I kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2017 af mathon

            \small y=-0{,}2x+1{,}6

for x = 0 er y = 1,6   dvs begyndelsespromellen er 1,6

-0,2 betyder, at promillen aftager med 0,2 pr time.


Svar #2
27. april 2017 af Natashha (Slettet)

Tusind tak! Du har reddet mit liv!!

Svar #3
27. april 2017 af Natashha (Slettet)

Men, jeg kan se, at du har lavet om på sammenhœngen - kan man det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2017 af fosfor (Slettet)

#3 At bytte om på ledene ændre ikke summen


Svar #5
28. april 2017 af Natashha (Slettet)

Når okay. Tak ;)


Svar #6
28. april 2017 af Natashha (Slettet)

Men, a: 1,6 og b: -0,2, ikke? Plejer b ikke at være en startværdi? - her er det a, der er startværdien. Det forvirrer mig lidt. Må dt godt det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2017 af MatHFlærer

Nej startværdien er b, dvs. 1.6 og hældningskoefficienten er a, dvs. -0.2

Dvs den kan skrives som:
y=1.6-0.2x
y=-0.2x+1.6
Osv

Svar #8
28. april 2017 af Natashha (Slettet)

Når, jeg tænkte nemlig på, at det er en lineær funktion, og der er formlen jo: y=ax+b, så vidste ikke at man kunne flytte rundt på a og b


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2017 af MatHFlærer

Det kan du godt, så længe du har de relevante fortegn med. :-)


Svar #10
28. april 2017 af Natashha (Slettet)

Når okay. Mange tak :D

Skriv et svar til: Hjælp til en opave i matematik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.