Matematik

2. gradsfunktioner

30. april 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave denne opgave:

I en skål findes der fra start 500 bakterier. Antalletaf bakterier forøges med 25% for hvert 10. minut.

a) Skriv en formel for væksten. Lad y være antallet af bakterier og x tiden i minutter.

b) Tegn en graf der viser væksten efter 60 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

y(t) = 500 e^(a t)

efter ti minuter y(10) = 500 e^( a 10)

y(10)/y(0) = 1.25 = e^(a 10)

Log(1,25) = a 10 og a = Log(1,25)/10

Log er den naturlige logaritme


Svar #2
30. april 2017 af Blithe

Kan du skrive det på en anden måde, der er mere simpel? Som en formel jeg kan sætte ind på GeoGebra.


Svar #3
30. april 2017 af Blithe

Skal jeg opstille formlen således: 500*1,25^10? Eller 500*1,25/10


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2017 af SuneChr

Enten

y=500\cdot 1,25^{\frac{x}{10}}
eller

y=500\cdot(1,25^{\frac{1}{10}})^{x}
# 0 overskriften: Det er ikke en 2.gradsfunktion men en eksponentialfunktion, hvor fremskrivnings-
faktoren hedder    1,25^{\frac{1}{10}}


Svar #5
01. maj 2017 af Blithe

Ok. Tak:)

Skriv et svar til: 2. gradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.