Matematik

Hjælp til at matematik

30. april 2017 af mathiasthebadone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder med en matematik aflevering og har virkelig brug for hælp, sidder fast og kan ikke komme videre, håber i kan hjælpe.

Vi får givet en funktion f som er givet ved:

f(t)=x3-5x2+4x

a) Bestem nulpunkterne for f

b) Bestem monotoniforholdene for f

Vi får at vide at linjen l med ligningen y=x-9 er tangent til grafen for f i punkterne p(3,f(3)).

En anden linje m er parallel med linjen l og tangere grafen for f i punktet Q.

c) Bestem førstekoordinaten til punktet Q.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af StoreNord

a)    Sæt x udenfor en parentes.

b)    Differentier f(x).

c)    Tangenten hedder y=x-9. Den har tydeligvis hældningen 1. Det har m også. Hvilke andre steder har f(x) også den hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2017 af StoreNord

Se skitse.


Skriv et svar til: Hjælp til at matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.