Matematik

MATEMATIK - AKUT

02. maj 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har disse to opgaver for, som handler om vektorer - herunder parameterfremstilling. Er der nogle matematik - elskende mennesker herude, som kunne hjælpe mig, tak :) 


Svar #1
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Her er det andet opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2017 af Soeffi

#2 Der skal nok stå: x = cos2(t) - 2

Benyt cos2(t) = 1 - sin2(t) = 1 - y2


Svar #4
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvad skal jeg med cos2(t) = 1 - sin2(t) = 1 - y2, altså forstår ikke hvordan jeg skal benytte stykket :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2017 af Soeffi

#4. Parablen er givet ved y2 = -1 - x (-1 ≤ x ≤ -2)

Kurven starter for t = 0 i (x,y) = (-1,0). Dernæst bevæger den sig langs en parabelgren mod (x,y) = (-2,1), hvor den når til for t = π/2. Når t vokser yderligere bevæger kurven sig tilbage langs samme parabelgren til (-1,0), som den når for t = π. 

Kurven bevæger sig langs den anden parabelgren indtil den når (x,y) = (-2,-1) for t = 3π/2. Den bevæger sig derefter langs den anden parabelgren tilbage til (-1,0), som den når til for t = 2π. Herefter starter den forfra.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2017 af fosfor (Slettet)

y2 = - x - 2
Indsæt parameterfremstillingen:
sin(t)2 = - (cos(t)2 - 2) - 2
Reducer
1 = 0

ergo modstrid, dvs. opgavens påstand er falsk. Der skulle have stået x = cos(t)2 - 3 formentlig. Find en bedre bog evt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2017 af fosfor (Slettet)

I den anden opgave skal du bare sætte alle koordinatfunktioner lig 0 og løse for rødder.


Svar #8
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Okay, så reultatet i den 714 er simpelthen bare, at 1=0 og at opgavens påstand er falsk?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2017 af Soeffi

#8 Svaret til 714 er, at opgaveformuleringen indeholder fejl, der gør at man ikke kan bevise det, som der bedes om. 

Besvarelsen i #5 bygger på en antagelse om, at der i opgaven skal stå:..x = cos2(t) - 2...y2 = -1 - x.


Svar #10
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men er det blot opgavebesvarelsen? At det netop er det der skal stå istedet? :) 

Jeg forstår nemlig ikke helt, hvordan jeg skal formulere det som en opgavebesvarelse


Svar #11
23. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Hvad skal man i opgave 12?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2017 af Soeffi

#11

f(t) skærer x-aksen, når y(t) = 0. Find disse t-værdier.


Skriv et svar til: MATEMATIK - AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.