Matematik
HJÆLP MATEMATIK DET HASTER
02. maj 2017 af
Emmaa1212
-
Niveau: 9. klasse
Hej
Jeg har længe prøvet at løse denne matematik opgave men kom ikke frem til nået, opgave lyder:
Astrids far fortæller at vandet til brusebad koster ca. 10 øre pr. Liter.
På en hjemmeside læser Astrid at man med en sparebruser kun bruger 8L vand i minuttet. Sparebruseren koster 995kr
Hvor mange minutter og sekunder kan Astrid tage brusebad med sparebruseren for 7kr?
Og
Undersøg, hvor mange brusebade på hver 5 minutter Astrid skal tage før sparebruseren er tjent?
Jeg har længe prøvet at løse denne matematik opgave men kom ikke frem til nået, opgave lyder:
Astrids far fortæller at vandet til brusebad koster ca. 10 øre pr. Liter.
På en hjemmeside læser Astrid at man med en sparebruser kun bruger 8L vand i minuttet. Sparebruseren koster 995kr
Hvor mange minutter og sekunder kan Astrid tage brusebad med sparebruseren for 7kr?
Og
Undersøg, hvor mange brusebade på hver 5 minutter Astrid skal tage før sparebruseren er tjent?
Svar #1
02. maj 2017 af Esben1600 (Slettet)
hej prøv at find ud af hvor meget hvad han kan få for 7 kr?
da vand koster 10 øre. kr per liter.
vh Esben
Svar #2
02. maj 2017 af Paydru (Slettet)
8 * 10 = 80 øre = 0,8 kr (hvad det koster pr. min med sparebruseren)
7 / 0,8 = 8,75
= 8 min og 45 sek
Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK DET HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
