Matematik

Hvordan kan parabler anvendes som modeller til løsning af problemer?

03. maj 2017 af sarahansen15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg ikke forstår, hvordan jeg skal løse. 

Jeg skal give et eksempel på, hvordan parabler kan anvendes som modeller til løsning af forskellige problemer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2017 af mathon

eks.
               Det skrå Kast.


Svar #2
03. maj 2017 af sarahansen15 (Slettet)

Hvad kunne så være et eksempel på et problem som jeg skulle løse mht kast. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af mathon

I højden 2 m kastes en bold skråt opad i en vinkel på 30° med vandret.

Beregn boldens nedfaldspunkt. 


Svar #4
03. maj 2017 af sarahansen15 (Slettet)

Hvordan beregner man så boldens nedfaldspunkt?


Svar #5
03. maj 2017 af sarahansen15 (Slettet)

Er det noget med toppunktet eller


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2017 af mathon

I højden 2 m kastes en bold med farten \small 8\; \tfrac{m}{s} skråt opad i en vinkel på 30° med vandret.

Beregn boldens nedfaldspunkt. 


Svar #7
03. maj 2017 af sarahansen15 (Slettet)

Er stadigvæk lidt blank. Ved ikke hvordan jeg skal beregne nedfaldspunktet udfra de givne oplysninger? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2017 af StoreNord

http://www.matematikfysik.dk/fys/noter_tillaeg/tillaeg_det_skraa_kast_uden_luftmodstand.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2017 af mathon

dvs
                 y=\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x+y_0

størrelser i henhold til
http://www.matematikfysik.dk/fys/noter_tillaeg/tillaeg_det_skraa_kast_uden_luftmodstand.pdf


Skriv et svar til: Hvordan kan parabler anvendes som modeller til løsning af problemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.