Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!

03. maj 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der nogle der vil være så søde at hjælpe med følgende to opgaver? 


Svar #1
03. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Andet opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af mathon

719.
                 \small \overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\cos(t)\\ -2\sin(t) \end{pmatrix}

                 \small \small \overrightarrow{a}(t)=\begin{pmatrix} x{\, }''(t)\\ y{\, }''(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\sin(t)\\ -2\cos(t) \end{pmatrix}


Svar #4
03. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Så jeg skal bare sætte tidspunkterne ind på t´s plads? :) 


Svar #5
23. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Hvad med opgave 24?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2017 af mathon

1)
                 skæring med x-aksen
                 for
                            t = 0  i (-4,0)
                            t = ±√(3)  i (-1,0)

                 skæring med y-aksen
                 for
                            t = -2  i (0,-2)
                            t = 2  i (0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2017 af mathon

2)
        
tangent parallel med y-aksen
                   x = -4    for t = 0

         tangenter parallelle med x-aksen
                  y =  2     for t = -1
                  y =  -2     for t = 1

                  


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2017 af mathon

3)        dobbeltpunkt
                                    (-1,0)   for   t = ±√(3)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2017 af mathon

4)

                        \small \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t^2-4\\ t^3-3t \end{pmatrix}

                        \small \overrightarrow{v(t)}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} x{\, }'\\y{\, }' \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t\\3t^2-3 \end{pmatrix}

                        \small v=\sqrt{(x{\, }')^2+(y{\, }')^2}=\sqrt{4t^2+9(t^2-1)^2}

                        \small \overrightarrow{a(t)}=\frac{\mathrm{d} ^2\overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t^2}=\begin{pmatrix} x{\, }''\\ y{\, }'' \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\6t \end{pmatrix}

                        \small a=\sqrt{2^2+(6t)^2}=\sqrt{4+36t^2}=2\sqrt{1+9t^2}

                      


Svar #11
23. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Vi du forklare de to første to punkter, jeg er ikke helt med :)


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.