Matematik

Sandsynlighedsregning to opgaver hjælp haster!!

08. maj 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er kan ikke finde ud af to opgaver som omhandler sandsynlighedsregning, opgaverne lyder således

Opgave 1)

Lad U = \begin{Bmatrix} 1,2,3,4,5 \end{Bmatrix}   ?være et udfaldrum med sandsynlighedsfunktion P,? Bestem ?P?(4), når det oplyses, at

a) P(1) = P(2) = P(3) = P(4) = P(5)

?b) P(1) = P(3) = 0,1   OG   P(2) = P(4) = P(5)

?c) P(1) = P(3) = 0,1, P(2) = 0,2  OG  P(5) = 0,3

_________________________________________________________

Opgave 2)

Agør, om hver af nedenstående tabeller fastlægger en sandsynlighedsfunktion på udfaldsrummet

?U = \begin{Bmatrix} a,b,c,d,e \end{Bmatrix}:

?Se tabellen i en vedhæftet fil

?Jeg er helt lost håber at der er nogle der kan hjælpe

På Forhånd Tak

Vedhæftet fil: tabel.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2017 af peter lind

Opgave 1)  Summen af sandsynlighederne skal være 1

Opgave 2) Læg sandsynlighederne sammen og se om den bliver 1


Svar #2
09. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

kan du ikke vise mig hvordan du kommer frem til det.. jeg vil forstå det bedre sådan. Forstår ikke hvad du mener med Svar#1


Svar #3
09. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg har fundet ud af opgave 2 men jeg forstår ikke hvordan jeg skal få de to sidste kolonner i tabellen hvor talene er i procent til at give 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2017 af peter lind

#2

For eks. er P(1) = P(2) = P(3) = P(4) = P(5)  så P(1) + P(2) + P(3) + P(4) + P(5)  = 5*P(1))=5*P(2) ... =1

#3 Det er de to sidste rækker der indeholder procenter. Procent betyder 1/100 så for eks, 15% = 15/100 = 0,15


Svar #5
09. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

den anden sidste kolonne hvor tallene er i procent giver

0,95 hvis man lægger tallene sammen

0,25 + 0,15 + 0,10 + 0,30 + 0,15 = 0,95


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2017 af peter lind

det er en række ikke kolonne. Så er det ikke en sandsynlighedsfunktion


Svar #7
09. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke opgave 1

skal jeg løse den sådan at

5*P(1)+5*P(2).... osv eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2017 af peter lind

der står P(1) + P(2) + P(3) + P(4) + P(5)  = 5*P(1))=5*P(2) ... =1


Svar #9
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Er svaret opgave 1 a) 1/5

Svar #10
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Og i opgave 2 i giver den anden kolonne 0,95 hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Anden kolonne: 1/10 + 1/6 + 1/6 + 15/100 + 0 = 7/12
som er forskellig fra 1, hvorfor der ikke er tale om en sandsynlighedsfunktion.
Der vil også kun være tale om en sandsynlighedsfunktion, hvis alle syndsynlighederne er mellem 0 og 1.

I 1,a) skal de fem sandsynligheder være lig hinanden. Da det skal være en sandsynlighedsfunktion skal sandsynlighederne summe til 1. Altså skal du finde 5 ens tal der summer til 1

Kan det passe at søjle/række-navne i tabellen du har lagt op skulle være omvendt?


Svar #12
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Jeg mente den anden sidste kolonne giver 0,95

Svar #13
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Jeg har sagt

I den anden sidste kolonne at

0,25+0,15+0,10...=0,95

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2017 af fosfor (Slettet)

den giver 0.95.

række 1, 3 dur heller ikke


Svar #15
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

Glem det jeg har fundet ud af opgave 2. Mangler opgave 1. Jeg har besvaret a) i opgave i mangler opgave b og c

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. maj 2017 af fosfor (Slettet)

i b) får du sandsynlighederne 0.1 og 0.1 samt at de tre sidste er lig hinanden.

Dvs. 0.1 og 0.1 og tre ens tal skal summe til 1.

Eller tre ens tal skal summe til 0.8 om man vil.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning to opgaver hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.