Fysik

HASTER!! Jeg sidder fast.

09. maj 2017 af snapdragon (Slettet) - Niveau: B-niveau

I forbindelse med første spørgsmål skal jeg:

Du smider en isterning, med en vægt på 10g og en temperatur på -18C, som smides ned i et glas vand, hvor der er 100ml vand og vandets temperatur er 20C. 

opg 2)
Først opvarmes is fra -18ºC til 0ºC 
 Q1= 0,01kg · 2,0 kJ/kg·C·((0 - (-18) C)) = 0.01*2*(0-−18) ? 0.36kj.
Derefter opvarmes smeltevandet fra 0 grader celsius til fællestemperaturen. 
 Q2= 0,01kg · (4,186 kJ/(kg·C))·F = 0.01*4.186 ? 0.04186kJ/C*F

De 100 ml afkøles fra 20 grader celsius:
Q=(4.186 kJ/C)·0.1kg*((20C)-F)=
0.1*4.186*60 ? 25.116

Hvad skal jeg nu lave, og hvad har jeg gjort forkert?

Lys med bølgelængden 530 nm sendes mod et gitter med gitterkonstanten 1.7 nanometer

a) beregn lysets frekvens - 

Bølgelængde*frekvens = bølgehastighed.
 f = c/λ
((2.99792*10^(8)m/s)/(10^(-9)m))
((2.99792*10^(8))/(530*10^(−9))) ? 5.65645^14

Hvad er afbøjningsvinkel ved anden orden?

Hvad gør jeg ved denne?


Svar #1
09. maj 2017 af snapdragon (Slettet)

Jeg har bestemt afbøjningsvinklen ved anden orden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2017 af peter lind

Is varmefylde er det samme som vands. Du glemme is smeltevarme

Du sætter den afgivne energi fra fra vandet til den energi som isen modtager inkl. isens smeltevarmen


Skriv et svar til: HASTER!! Jeg sidder fast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.