Matematik

parentes eller uden?

09. maj 2017 af UchihaItachi - Niveau: A-niveau

Jeg har denne ligning og hvis jeg beregner den ud blive det til et positivt og hvis jeg undlader bliver det negativt. Men sætter man parentes eller ej?

(-7)^6 eller -7^6


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af MatHFlærer

Eksempel:

x^6 hvor x=-7 så er: (-7)^6=117 649

-x^6 hvor x=-7 så er: -(-7)^6=-117649

Så det afhænger af din lignings fortegn.


Svar #2
09. maj 2017 af UchihaItachi

jamen i min ligning er der ikke noget minus. Jeg har denne ligning: z^6+7^6  hvor jeg har isoleret z^6 

z^6 = -7^6 vil man så sætte parentes om det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2017 af MatHFlærer

Nej det vil man ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2017 af SuneChr

# 2
z6 + 76  kaldes et udtryk. For at kaldes en ligning skal summen af de to led være lig med noget.
Er det ligningen
z6 + 76 = 0
der skal løses? I så fald er alle seks løsninger komplekse.


Skriv et svar til: parentes eller uden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.