Fysik

Lille opgave med Solen - afbrænding af kul? HJÆLP!

11. maj 2017 af leajessen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave, der lyder følgende:

Solens effekt = 3,83*1026 W
Energiproduktionen på Solen = 3,83*26 J i sekundet.
Brændværdien (B) for kul = 31,4 MJ/kg. Hver gang man brænder ét kg kul, frigives der 3,14*107 J.

Beregn nu - i det du bruger formelen E=B*m, hvor mange kg kul, der skal afbrændes for at frigive 3,83*1026 W.

Nogle der kan hjælpe med beregningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2017 af janhaa

E=B*m\\ der\\ 3,14*10^7=31,4*10^6*m\\ \\ m=1\,(kg)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2017 af mathon

             \small m\cdot \left (3{,}14\cdot 10^7\; \tfrac{W}{kg} \right )=3{,}83\cdot 10^{26}\; W

             \small \small m=\frac{3{,}83\cdot 10^{26}\; W}{3{,}14\cdot 10^7\; \tfrac{W}{kg}}=1{,}22\cdot 10^{19}\; kg


Skriv et svar til: Lille opgave med Solen - afbrænding af kul? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.