Kemi
Beregning af pH af helt rent vand
14. maj 2017 af
Kbrondby
-
Niveau: C-niveau
Hej,
Hvis man skal beregne pH af helt rent vand, kan man så gøre følgende:
H2O --> H+ + OH- = der er lige mange H+ og OH- og derfor ved man at vand har pH 7, da pH 7 = [H3O+]=[OH-]
Er det korrekt?
Skriv et svar til: Beregning af pH af helt rent vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![[H^+]=[OH^-] = 10^{-7}\,M\\ DVs\\ pH = 7](https://media.studieportalen.dk/images/equations/FOKSeLklvoA6RQXWaEevZA==.gif)