Matematik

Konvergent følge

16. maj 2017 af NetteLind (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hejsa

Jeg har ikke rigtig nogle ideer til hvordan jeg skal løse denne opgave. Det er delopgave c.
Vedhæftet fil: IMG_1973.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2017 af peter lind

hvis an er konvergent gælder det at an->a for n->∞. Du kan altså vælge n så stor at |an-a| < ε/2. så gælder |x-y| = |x-a -(y-a)|≤ |x-a|+|y-a| < ε/2 + ε/2 = ε


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2017 af Stats

#2...

Jeg har selv samme opgave...

Vil det sige at;

Lad ε > 0 være givet. Da er 

\lim_{n\to\infty}a_n=a

Hvis man kan finde et N∈N sådan at |an - a| ≤ ε når n≥N.

Altså... Vi ved at an er konvergent, og derfor ved vi, at sådan et N findes. Som du skriver; hvis vi vælger n stor nok, så har vi |an - a| ≤ ε/2

|ax - ay| = |(ax - a) - (ay -a)| = |ax - a| + |ay - a| = ε/2 + ε/2 = ε

At |dn - 0| = |dn| ≤ ε ⇔ |sup{|x - y|} - 0| = |sup{|x - y|}| ≤ ε

.... Men giver det overhovedet mening med supremum når vi snakker om komplekse tal? Og hvis det giver mening - hvorfor skal vi ikke også undersøge for infimum?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2017 af peter lind

Den anden vej: Vis at hvis supremum ikke går mod 0 så er rækken ikke konvergent


Svar #5
16. maj 2017 af NetteLind (Slettet)

Jeg er blevet lidt forvirret. Skulle vi ikke netop vise, at sup af x og y var mindre end epsilon?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2017 af peter lind

#3 der er tale om den numeriske værdi af et kompleks tal. Det er et reelt tal

#5  Det kaldes et indirekte bevis. p->q  eq.  ¬( ¬q -> ¬p)


Skriv et svar til: Konvergent følge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.