Kemi

Kemisk Ligevægt!

21. maj 2017 af Nurma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Nogle der kan hjælpe mig med at definere disse 3:
Ligevægtsloven
Ligevægtkonstanten
Reaktionsbrøk

Har skrevet lidt om Ligevægtsloven og ligevægtskonstant men er lidt usikker:
Ligevægtsloven: Angiver sammenhængen mellem koncentrationerne af de stoffer der indgår i en kemisk reaktion.
Ligevægtskonstanten: Kc som er den værdi der afhænger af hvilken reaktion der er tale om og afhænger af temperaturen. 

Er lidt lost i reaktionsbrøk!!!! HASTER
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

For en given afstemt reaktion kan man altid opskrive en reaktionsbrøk.

En reaktionsbrøk kan opskrives på samme måde som ligevægtskonstanter:

1. Hvis en kemisk forbindelse i en given reaktion har tilstandsformen (l) optræder forbindelsen i brøken som 1 (tallet et)

2. Hvis en kemisk forbindelse i en given reaktion har tilstandsformen (s) optræder forbindelsen i brøken som 1 (tallet et)

3. Hvis en kemisk forbindelse i en given reaktion har tilstandsformen (aq) anvendes forbindelsens molære (aktuelle) koncentration i reaktionsbrøken.

4. Hvis en kemisk forbindelse i en given reaktion har tilstandsformen (g) anvendes forbindelsens partialtryk i bar i reaktionsbrøken.

5. Produkter opskrives i tælleren idet de multipliceres.

6. Reaktanter opskrives i nævneren idet de multipliceres

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2017 af janhaa

K_c = K_p*(RT)^{\Delta n}

Kc: K related to concentrations and Kp related to pressures


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

Et eksempel er måske på sin plads i forhold til reaktionsbrøker. Husk at [xxx] angiver den molære koncentration af forbindelsen. Y angiver reaktionsbrøken:

CH_{3}COOH_{(aq)} + H_{2}O_{(l)}\rightleftharpoons CH_{3}COO_{(aq)}^{-}+H_{3}O_{(aq)}^{+}

Tælleren i reaktionsbrøken findes ved hjælp af regel 3 og 5 og bliver: [CH_{3}COO_{(aq)}^{-}]\cdot [H_{3}O_{(aq)}^{+}]

Nævneren i reaktionsbrøken findes ved hjælp af regel 1, 3 og 6 og bliver: [CH_{3}COOH_{(aq)}]\cdot 1

Den færdige reaktionsbrøk bliver altså:

Y=\tfrac{[CH_{3}COO_{(aq)}^{-}]\cdot [H_{3}O_{(aq)}^{+}]}{[CH_{3}COOH_{(aq)}]\cdot 1}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Kemisk Ligevægt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.