Matematik

Georg Mohr opgave

25. maj 2017 af sjls - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder p.t. og laver nogle Georg Mohr opgaver - specifikt runde 1 sættet fra 2015 -  og er stødt på et problem. Jeg ved, at svaret er 10 og kan ganske rigtigt også finde frem til det som en snorlængde - men jeg kan ikke helt argumentere for, hvorfor dette er den mindste længde, snoren kan have. Jeg har delt figuren op i fire retvinklede trekanter, hvoraf den ene katetes længde er 2, summen af den anden katetes længde for de fire trekanter er 6, og snoren udgør hypotenusen i trekanterne. Hvis jeg så antager, at de fire trekanter er ens, dvs. at den anden katete har længden \frac{6}{4}, så har snoren en længde på

l=4*\sqrt{2^2+(\frac{6}{4})^2}=\sqrt{100}=10

men - mit spørgsmål er så, hvordan man kan være sikker på, at dette er den mindste længde af snoren? 

Opgavebeskrivelsen med figur er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2017 af SuneChr

Foldes kassen ud, uden endefladerne, fås et rektangel 6 × 8.
Den korteste vej gennem rektanglet er diagonalen,
\sqrt{6^{2}+8^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2017 af StoreNord

Når du strammer snoren, vil hjørne-punkterne flytte sig så de inddeler kassens længde i 4 lige stykker. (vil jeg tro)

Længden blir så: 4*\sqrt{1,5^{2}+2^{2}}=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2017 af Soeffi


Skriv et svar til: Georg Mohr opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.