Matematik

opgaver

01. juni 2017 af Mille564 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey jeg har læseferie og sidder med nogen opgaver jeg ikke kan finde ud af håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2017 af StoreNord

Opgave 13a)

    Start med at tegne b som en vandret linje med endepunkterne A og C.

    Med A som centrum og c som radius tegnes en cirkel.

    Med C som centrum og a som radius tegnes en cirkel.

    Hvor de to cirkler skærer hinanden, ligger B.

    Tegn en linje fra A til midten af a. Det er en median. Mål den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2017 af StoreNord

Opgave 17 b)

    Egentlig fortæller opgaven ikke at funktionen ikke er lineær. Det må man selv gætte, Men da der senere spørges om fordoblingstid er den nok eksponentiel.  :)

Du har 2 støttepunkter til funktionens graf:

Det første punkt er (0, 561869).    Det næste er i x=1, og y-værdien er 2.70 gange så stor.

Funktionen skal ligne:    f(x) = b ax          og du kender f(0) og f(1).

f(0)                   = b a0 = 561869

f(1)                   = b a1 = 561869*2,7           Dividèr de 2 ligninger med hinanden for at finde a.

(hvis du vil tegne den med Geogebra, skal du regne y-værdien i tusinder.)


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.