Matematik

Algebraisk løsning af to eksponentielle funktioner givet ved: f(x)=5*1,2^x og g(x)=12*0,87^x

02. juni 2017 af abemand1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til emnet eksponentielle funktioner er jeg løbet ind i et ligningsløsnings probelm med to eksponentielle funktioner. Jeg skal løse to eksponentielle ligninger som er givet ved: f(x)=5*1,2^x og g(x)=12*0,87^x

Håber at I vil være behjælpelige med min problemstilling


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2017 af SuneChr

Omskriv til

\frac{1,2^{x}}{0,87^{x}}=\frac{12}{5}\Leftrightarrow \left ( \frac{1,2}{0,87} \right )^{x}=\frac{12}{5}       Tag log på begge sider. Isolér til sidst x.


Skriv et svar til: Algebraisk løsning af to eksponentielle funktioner givet ved: f(x)=5*1,2^x og g(x)=12*0,87^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.