Matematik

Gain scheduling, lige linie der skifter hældning halvvejs?

02. juni 2017 af nissemandenerher - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

er der en måde hvorpå en ligning kan laves for en funktion der er lige, men på grund af gain scheduling så ændres hældningsgraden på et tidspunkt..

Jeg har en linie hvor Y stiger fra 0 til 30 når X går fra 0 til 50.

Derfra ændres hældningen, så Y går fra 30 til 100 når X går fra 50 til 100.

Kan man lave en formel for denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2017 af fosfor (Slettet)

30/50*x er 40 fra målet i x=100. Inkluder derfor følgende led

y=\frac{30}{50}x +40\left(\frac{1+\tanh \left(\tan \left( \left(\frac{2 (\max (\min (x,100),50)-50)}{\text{100 - 50}}-1\right)\frac{\pi}{2}\right)\right)}{2}\right)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2017 af fosfor (Slettet)

se evt. https://en.wikipedia.org/wiki/Non-analytic_smooth_function


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2017 af Eksperimentalfysikeren

Man kan lave en gaffelfunktion:

y = \left\{\begin{matrix} ax+b &for x\leq k\\ cx+d &for x> k\end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg ser lige, at du betegner funktionen som lige. Det, du beskriver, er ikke en lige funktion, du mener nok lineær. Det, jeg har angivet, kaldes en stykkevis lineær funktion.

En lige funktion er en funktion, der opfylder: f(-x) = f(x). Tilsvarende er en ulige funktion: g(-x) = -g(x). To eksempler: cosinus er lige, sinus er ulige.


Svar #5
02. juni 2017 af nissemandenerher

Tak begge to, ja sorry jeg mente selvfølgelig lineær...

Og jeg er fan af gaffelfunktionen, det var lige præcist det jeg ledte efter.

Takker venner

Skriv et svar til: Gain scheduling, lige linie der skifter hældning halvvejs?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.