Matematik

Hjjælp til mundtlig matematik eksamen

03. juni 2017 af Mille99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

LINEÆRE FUNKTIONER - HHX MATEMATIK B

Har virkelig brug for hjælp til dette eksamensspørgmål, da jeg står og meget snart skal op til mundtlig matematik B eksamen på HHX. :) 

a) Peter skal vælge mellem 2 mobilabonnementer (han bruger kun SMS:)

* 185kr. pr. måned og frit forbrug af SMS

* 100kr. pr. måned og 0,25kr. pr. SMS

Forklar, hvad han skal vælge, hvis han regner med at sende 200 SMS om måneden.

Forklar - ved brug af funktioner - hvornår han skal skifte til det andet abonnement.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2017 af SuneChr

1)  185 kr pr md                                   y = 185
2)  100 + 200·0,25 kr pr md                 y = 100 + 0,25·x 
Regn nu ud, hvad der bedst kan betale sig for Peter.
Find dernæst x når de to tilbud koster det samme pr md.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2017 af SkipperN (Slettet)

Det første spørgsmål er rimelig lige til. Han regner med 200 sms'er om måneden, hvilket vil sige, at han forventer, at sende for 200*0,25=50 kr. sms'er om måneden. Han bør derfor vælge abonnoment nr. 2.

Den næste er sat op præcis som Sune har sat op. Løs for x og find løsningen:

Y=185 og vi ved at Y=100+0,25*x, så vi kan konkludere at: 185=100+0,25*x.

Fjerner 100 på begge sider og ganger med 4 på begge sider således x bliver hel: 85*4=0,25*x = 340 = x.

X=340, hvilket vil sige, at han skal vælge abonnoment 1 hvis han sender over 340 sms'er om måneden.


Skriv et svar til: Hjjælp til mundtlig matematik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.