Matematik

Grafer i Maple - hvordan gør man?

04. juni 2017 af OTG2016 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet et matematisk spørgsmål, som skal løses i Maple, men ved ikke hvordan man gør. 

Undersøg graferne for funktionsudtryk af typen: 
f(t) = A * sin(ω * t) + k

Find ud af hvilken betydning konstanterne A, ω og k har for grafens udseende. 

Eksperimenter i Maple:

1. Amplituden A.
Afbild følgende funktioner:
        f1(t) = sin(t)
        f2(t) = 2sin(t)
        f3(t) = 4sin(t)
        f4(t) = 0,5sin(t)

2. Vinkelhastigheden ω.
Afbild følgende funktioner:
         f1(t) = sin(t)
         f2(t) = sin(4t)
         f3(t) = sin(0,5t)
         f4(t) = sin(2t)

3. Konstanen k.
Afbild følgende funktioner:
         f1(t) = sin(t)
         f2(t) = sin(t) + 1
         f3(t) = sin(t) - 1
         f4(t) = sin(t) + 2
         f5(t) = sin(t) - 2

Mit problem er, at jeg ikke ved hvordan man tegner det i Maple, og om jeg skal sætte noget ind i funktionsudtrykket.

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2017 af FMK

brug plot funktionen:  plot(sin), plot(2sin) osv.


Svar #2
04. juni 2017 af OTG2016 (Slettet)

Okay, mange tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2017 af Lubas (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2017 af Therk

Eller mere simpelt og uden brug af plots-pakken:

f1 := sin(t);
f2 := 2*sin(t);
f3 := 4*sin(t);
f4 := sin(t)/2;

plot([f1, f2,f3,f4]);


Skriv et svar til: Grafer i Maple - hvordan gør man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.