Fysik

Arbejde for at skubbe en ladning uendeligt langt væk

06. juni 2017 af kaun (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet som billede:

Jeg har lavet  opgave (1). Dette fik jeg til:

\frac{1}{4\pi \epsilon }\cdot \int_{0}^{L}\frac{\lambda \cdot dL}{(L+a)^2}

Jeg har dog problemer med opgave (2). Umiddelbart tænker jeg, at arbejdet må være ændrigen af potentiel energi  -- så jeg opskriver følgende udtryk:

W=V_{slut}-V_{start}

Men her tænker jeg, at Vstart må være lig 0 -- da ladningen starter uendeligt langt væk fra punktet. Således må arbejde være lig Vslut, eller hvad?

Vedhæftet fil: elektrostatik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2017 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Det er kotyme at regne den potentielle energi for nul i det uendelig fjerne, det resulterer så i at potentiel enegi er negativ.

Potentiel enegi resulterer derfor i en kraft der er F = - \frac{dV}{ds}


Skriv et svar til: Arbejde for at skubbe en ladning uendeligt langt væk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.