Kemi

Osmotisk tryk

07. juni 2017 af esteren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg er i gang med dette spørgsmål:

Det osmotiske tryk i en 0,3 M vandig opløsning af glukose ved 20 ºC er:

a) 4,8 atm

b) 5,2 atm

c) 7,2 atm

d) 24 atm

e) 0,3 atm

Savner en formel, som jeg kan bruge..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2017 af janhaa

P(osmose) = R*T*c = 730800 Pa = 7,31 bar = 7,2 atm

dvs

c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2017 af Sis23 (Slettet)

Hvordan har du beregnet det?

Fordi jeg har Nacl med 0.15 M 20 C grader: som p bliver 3.6, men det rigtige svar er 7.2' og jeg ved godt 3.6 er gang 2, er det fordi der er 2 ioner ( Na og Cl), eller gang 2 har en anden forklaring??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2017 af janhaa

#2 Hvordan har du beregnet det?

Fordi jeg har Nacl med 0.15 M 20 C grader: som p bliver 3.6, men det rigtige svar er 7.2' og jeg ved godt 3.6 er gang 2, er det fordi der er 2 ioner ( Na og Cl), eller gang 2 har en anden forklaring??
 

jepp


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2017 af mathon

                   Glukose dissocierer ikke i vand;
hvorfor
                   \small c_{osmo}=c
og dermed
                    \small p=R\cdot T\cdot c=\left ( 8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+20)\; K \right )\cdot \left ( 300\; \tfrac{mol}{m^3} \right )=731216\; Pa\approx
                                                                                                                                        \small 7{,}2\; atm


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2017 af mathon

#2
jeg har Nacl med 0.15 M 20 C grader:

                   NaCl dissocierer i vand;
hvorfor
                   \small c_{osmo}=2c=2\cdot \left ( 0{,}15\; M \right )=3{,}0\; M
og dermed
                    \small p=R\cdot T\cdot c_{osmo}=\left ( 8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+20)\; K \right )\cdot \left ( 300\; \tfrac{mol}{m^3} \right )=731216\; Pa\approx
                                                                                                                                        \small 7{,}2\; atm


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2017 af Sis23 (Slettet)

Men R = (0.082) og C= 0.3 M

>> (0.082).(273.15+20).(0.3)= 7.211 ~ 7.2 atm

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2017 af mathon

#6
       …afhængigt af enhedsvalg:

              \small p=R\cdot T\cdot c=\left ( 0{,}082057\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+20)\; K \right )\cdot \left ( 0{,}3\; \tfrac{mol}{L} \right )=

                                           \small \small 0{,}082057\cdot 293{,}15\cdot 0{,}3\cdot \tfrac{atm\cdot L\cdot K\cdot mol}{mol\cdot K\cdot L}\approx 7{,}2\; atm


Skriv et svar til: Osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.