Kemi

omregne stofmængde til masse

16. juni 2017 af Miaaaaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at komme med en eksempel hvor man omregner en stofmængde til masse?

Jeg ved man skal bruge formlen: m=n*M 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2017 af mathon

eks.
2,3 mol NaCl

                    \small M(NaCl)=\left (22{,}990+35{,}453 \right )\; u=58{,}443\; u

                    \small m=n\cdot M=\left ( 2{,}3\; mol \right )\cdot \left (58{,}443 \; \tfrac{g}{mol} \right )=134{,}419\; g


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2017 af Qvark (Slettet)

Lad os for eksempel sige at du har et stof med stofmængden 2 mol og Molarmasse på 4 g/mol så kan du udregne massen ved: m= n*M (som du selv skrev)            så er m = 2*4 = 8gram                    Med andre ord skal du altså vide stofmængden og molarmassen (molmassen) for at kunne udregne massen


Svar #3
16. juni 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

Tak for hælpen! Det gav mening:-) 


Skriv et svar til: omregne stofmængde til masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.