Matematik

Beregning af ligevægtspris og mængde i et reguleret marked

19. juni 2017 af 123434 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan beregner man ligevægtspris og ligevægtsmængde, når staten har indført en Max pris?
Udbudsfunktionen er givet ved Qs=5p og efterspørgselsfunktionen er givet ved Qd=100-5p
Staten har sat en grænse for at himstregimser max må koste 5 kroner.
Find ligevægtspris og mængde i det regulerede marked
Tusind tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2017 af NicolaiSamf

Jeg tror dette link kan hjælpe dig, og ellers må du skrive til mig :-)  

https://www.mikrokogebogen.dk/11-markedsligevgt---gratis


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Qs = 5 P og Qd = 100-5 P : P< 5 

Qs= Qd i ligevægt dvs  5 P = 100-5P <=> P = 10 men P< 5

så max Qs = 25 og  min Qd = 75 så efterspørgslen er meget større end udbuddet (typisk i et kommunistisk land).

Marketstilstanden er altså officient  Qs = 25  til P=5 og meget højere på det sorte marked . I praksis umuligt at få produktet til en pris af P=5 da ingen vil sælge til den pris. ligevægttilstanden er derfor

Qs=0


Svar #3
19. juni 2017 af 123434 (Slettet)

Tusind tak

Kan man således konkludere, at ligevægtsmængden og ligevægtsprisen i det regulerede marked er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2017 af Walras

Jeg tror måske, at I skal prøve at tegne problemstillingen i et udbuds- og efterspørgselsdiagram... der vil naturligvis være overskudsefterspørgsel, når der indføres en maksimalpris, som er under markedsprisen, men det betyder ikke, at den solgte mængde er 0.


Skriv et svar til: Beregning af ligevægtspris og mængde i et reguleret marked

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.