Matematik

Udregn MC, AVC, AFC ud fra omkostningsfunktion

20. juni 2017 af 123434 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antag at virksomhed 1 har følgende omkostningsfunktion på et fuldkomment konkurrence marked 

C1(p1)=100+q12

Beregn og indtegn på en graf MC, AVC, AFC og AC

Min løsning:

De marginaleomkostninger er den afledede funktion af omkostningsfunktionen

(100+q12)'=2*q12-1=2q1

MC=2q1

Ud fra omkostningsfunktionen ses det, at de totale omkostninger er 100+q12, de faste omkostninger 100 og de variable omkostninger er q12

Herefter går jeg lidt i stå, da jeg ikke helt ved hvilken mængde jeg skal dividere med, dog tænker jeg, at man blot dividere med q

AVC=VC/Q=q12?/q

AFC=FC/Q=100/q

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2017 af Walras

Hvis du med q mener q1, ser det rigtigt nok ud. Du kan dog forkorte udtrykket en smule.


Svar #2
22. juni 2017 af 123434 (Slettet)

F.eks.

AFC=FC/Q=100/q1


Skriv et svar til: Udregn MC, AVC, AFC ud fra omkostningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.